IniciActualitat › L’ACM participa en la “Jornada de Govern...

L’ACM participa en la “Jornada de Govern Obert per a electes i personal tècnic local”

11 octubre de 2019

L’Associació Catalana de Municipis ha participat en la Jornada de Govern Obert per a electes i personal tècnic local, que tenia com a objectiu explicar els recursos que la Xarxa de Governs Transparents posa a disposició dels ens locals de Catalunya per complir amb la Llei de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern.

En el marc de la jornada es van tractar qüestions com els serveis de govern obert pel món local a través del Portal de Transparència, estratègies i bones pràctiques de participació ciutadana a Catalunya, l’avaluació del compliment de la Llei de transparència, els codis de conducta i els plans d’integritat, i els reptes pendents en l’àmbit del govern obert que s’haurà d’afrontar en els propers anys.

L’ACM va ser l’encarregada d’una ponència per explicar els treballs duts a terme per elaborar el model de Codi de Conducta dels alts càrrecs dels ens locals, on es va destacar la necessitat de seguir insistint perquè els ens locals de Catalunya aprovin els codis de conducta dels seus alts càrrecs. La ponència també es va orientar a explicar els Plans d’Integritat o models de Compliance al Sector Públic, una qüestió de la que cada cop es parla més en el sector públic. Actualment l’ACM està treballant en un projecte per elaborar una Guia metodològica per a la implantació de Plans d’Integritat a l’administració local i una guia d’autocompliment per als municipis més petits perquè puguin avaluar el seu grau de compliment d’uns estàndards d’integritat en base a uns indicadors comuns.

La Vicepresidenta de l’ACM, Àstrid Desset, va participar en una taula rodona de càrrecs electes on va destacar la bona feina duta a terme per la Xarxa de Governs Transparents i la necessitat de seguir donant suport als ens locals en matèria de transparència i govern obert.

Localització