IniciActualitat › L’ACM presenta el catàleg complet de vehi...

L’ACM presenta el catàleg complet de vehicles que poden comprar agregadament els ens locals catalans

02 juny de 2014
L’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha presentat aquest dijous al matí el lot complet de vehicles que ofereix als ens locals per poder adquirir-los amb avantatges administratius i a un millor preu. Precisament, l’Ajuntament de Barcelona s’ha sumat a aquesta iniciativa i ha realitzat la compra de més d’una cinquantena de vehicles per a la Guàrdia Urbana a través de la central de compres de l’ACM.
 
El vestíbul de l’Ajuntament de Barcelona ha estat l’escenari de la presentació del catàleg complet de vehicles que l’ACM posa a disposició dels ens locals catalans. A l’acte, el president de l’ACM, Miquel Buch, ha destacat que “tot i que hi ha qui ens diu que ho hem de fer ara, des de l’ACM ja fa sis anys que comprem agregadament”. Així, “amb eficiència i eficàcia aconseguim que els ajuntaments catalans puguin estalviar entre un 15 i 32% en la compra d’un vehicle mitjançant la compra agregada de l’ACM, però a més a més oferim un estalvi en la gestió”. 

Aquesta cooperació entre el principal consistori català i l’entitat municipalista ha permès incorporar el coneixement i l’experiència de l’Ajuntament de Barcelona en aquest àmbit per tal que l’ACM incorpori millores en el seu procediment contractual. Això farà que els municipis catalans es puguin beneficiar d’un catàleg de cotxes ampli i més competitiu. “Barcelona, com a capital de Catalunya, vol exercir aquest paper vertebrador del món local. El que avui presentem en aquest acte n’és un exemple”, ha afirmat Xavier Trias, alcalde de Barcelona.

En aquest marc el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha volgut agrair a Seat i Nissan “aquest esforç de cohesió i de qualitat que permet als Ajuntaments de Catalunya poder confiar amb la solvència de les nostres industries”. A més ha destacat que aquesta aposta de l’ACM amb “ visió d’intel•ligència i d’estalvi, significa al mateix temps enfortir i defensar la indústria catalana, en aquest cas la de l’automòbil que és transcendent pel país”. 

Pel que fa als representants de les empreses guanyadores del concurs públic, Ramón Paredes, vicepresident de Relacions Governamentals i Institucionals de SEAT i del Grup Volkswagen a Espanya ha remarcat que “és un orgull per a SEAT ser soci preferent en flotes de l’Associació Catalana de Municipis. És un d’aquests acords que fan país, en què tothom hi guanya”. En el cas de Nissan, Francisco Sauco, director de vendes a empreses i vehicles industrials de Nissan Iberia, ha afirmat que “es tracta d'una iniciativa que busca sostenibilitat des de l'àmbit econòmic, ja que permet reduir duplicitats entre els ens locals”. Finalment, ha estat el representant de BBVA, Jordi Ferrer, director de Banca d'Empreses i Corporacions de BBVA a Catalunya, qui ha dit que "BBVA, entitat de referència en el món de l'administració pública, està encantada de participar en una operació de finançament de les administracions locals a través d'un producte, com és el rènting, d'alt valor afegit". 

Actualment, l’ACM, amb més de 914 ens locals associats, ofereix als ens locals catalans la possibilitat d’adquirir una quinzena de vehicles per als serveis generals en règim de compra (SEAT i NISSAN) i també vehicles policials mitjançant rènting (BBVA). També s’ofereix la possibilitat de subministrar dos vehicles elèctrics: Electric city motor 00, S.L. amb el vehicle ECM elogic i Grau Maquinària i Servei Integral S.A. amb el Goupil G3-2. La selecció de vehicles i empreses s‘ha fet mitjançant concursos públics i el procés simplificat d’adquisició dels ajuntaments compleix la llei de contactes del sector públic.