IniciActualitat › L’ACM presenta la guia de xarxes socials p...

L’ACM presenta la guia de xarxes socials per a càrrecs electes

09 febrer de 2016

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha presentat aquest matí la “Guia de Xarxes Socials per a càrrecs electes i ens locals”. Un manual d’ús per millorar la relació entre els càrrecs electes i la ciutadania. Aquesta Guia es farà arribar a tots els ens locals catalans i es pot trobar digitalment a www.acm.cat. És previst que es vagi actualitzant per adaptar-se a les novetats emergents a les xarxes socials. 

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del president de l’ACM, Miquel Buch, i el periodista i responsable de La Vanguardia.com, Jordi Juan. Miquel Buch ha parlat de les fortaleses i les debilitats de les xarxes socials. “Les xarxes socials ens aporten proximitat. Són el carrer virtual”, ha destacat tot recordant també que la interacció que ens aporta l’ús de les xarxes socials “és una oportunitat, ja que  ens permeten rendir comptes amb el ciutadà”. Per contra, el també alcalde de Premià de Mar ha assegurat que la immediatesa de les xarxes socials “no ens permet reflexionar bé sobre què hem de dir i què no”.
 
El periodista i responsable de La Vanguardia Digital, Jordi Juan, ha explicat que la feina dels periodistes ha canviat molt amb la implantació de les xarxes socials. “Les xarxes ens ajuden a explicar què passa, però també ens ajuden a fer una tasca de servei a la ciutadania”. Així mateix, ha recordat que els diaris digitals s’han convertit en un punt de referència de molts ciutadans que estan fora de Catalunya.
 
La guia ha estat presentada pel consultor Guillem López Bonafont, qui ha posat sobre la taula la necessitat d’utilitzar les xarxes socials per millorar les relacions amb els ciutadans. “La Guia pretén donar pautes sobre com fer ús de les xarxes i esvair dubtes que poguem tenir”, ha dit. El manual explica els pros i contres i posa sobre la taula consideracions que cal tenir en compte a l’hora de fer servir xarxes com Twitter, Facebook o Instagram. “El món digital s’està menjant l’altre món. Per tant, cal posar-nos les piles”, ha conclòs.
 
L’acte de presentació de la Guia s’ha emmarcat dins la jornada de formació “El món local davant el repte 2.0” on un centenar de càrrecs electes i tècnics locals han participat en tallers sobre l’aplicació de les xarxes socials.
 
La jornada ha finalitzat amb una taula rodona entre polítics i periodistes que ha servit per reflexionar sobre l’ús de les xarxes des del punt de vista de les dues professions. La taula rodona ha comptat amb la presència de Carles Banús, alcalde de Tavèrnoles, Oriol Lladó, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Salvador Cot, periodista i director de elmon.cat i Aleix Clarió, community manager de l’Ajuntament de Girona.
 
El secretari general de l’ACM, Marc Pifarré ha tancat la jornada posant en valor que l’ACM, conscient de la importància de les xarxes socials, intenta adaptar-se a les noves demandes. ”El nostre objectiu és estar amatents a les novetats de les xarxes socials per millorar la tasca que fem en favor dels ens locals catalans".