IniciActualitat › L'ACM protagonista a la Setmana Europea...

L'ACM protagonista a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats de Brusel·les

10 octubre de 2019

Una delegació de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha estat des de dilluns i fins dimecres a Brusel·les participant a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats. La delegació estava formada per l'expresident de l'entitat municipalista, David Saldoni, i les tècniques Sònia Oriola i Mireia Huerta i van coorganitzar una de les sessions temàtiques de la trobada, que reuneix representants del món local a nivell europeu.

En concret, l'ACM participava en la taula rodona titulada 'Estratègies locals que donen suport a la seva transició cap a la vida adulta dels joves migrats sols'. En aquesta taula rodona es van exposar algunes pràctiques locals catalanes en la gestió i acollida dels joves migrats i com ser més eficaços en la seva integració. També hi van participar el Secretari General de l’European Social Network, Alfonso Lara Montero, la coordinadora del CDETB Migrant Access Programme, Moira Kelly, i cap de l’àrea d’integració del municipi de Östersunds, Ulrika Nyberg.

David Saldonoi va exposar les dificultats de les administracions per absorbir l'arribada massiva de joves migrants i va destacar que és "important fer un bon treball de coordinació entre tots els agents implicats". També va subratllar el cas d'èxit del Consorci de Benestar Social del Gironès-Salt amb la creació d'una taula territorial de coordinació.

La Setmana Europea de les Regions i les Ciutats fomenta l’intercanvi de bones pràctiques, col·laboracions público-privades, innovació regional i desenvolupament local, entre d’altres. Ha comptat amb uns 6.000 assistents i 600 ponents de més de 70 països europeus.

D'altra banda, la delegació de l'ACM també ha aprofitat el viatge de Brusel·les per trobar-se amb la delegada del Govern de la Generalitat a la Unió Europea, Meritxell Serret, per intercanviar opinions sobre la importància del municipalisme en les decisions de la Unió Europea. I també amb el Conseller de Cultural exiliat a Bèlgica, Lluís Puig. En aquest sentit, les trobades van servir per parlar de la projecció internacional dels municipis catalans i buscar vies de col·laboració perquè, a través de la cultura, els pobles i ciutats puguin projectar-se internacionalment. En aquest sentit, l'ACM i el Departament de Cultura han posat les bases per començar a treballar conjuntament per dissenyar una estratègia d'internacionalització del món local a través de polítiques culturals.

Localització