IniciActualitat › L'ACM reclama més presència del món ...

L'ACM reclama més presència del món local en la futura Llei de formació professional

11 febrer de 2015

La presidenta de la Comissió d'Ensenyament de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, va comparèixer aquest dimecres 11 de febrer en la Comissió d'Ensenyament i Universitats del Parlament de Catalunya que debat el Projecte de llei de formació i qualificació professional de Catalunya. Calamanda Vila va reclamar presència del món local en l'organisme rector. "Volem ser-hi, però sense duplicitats", va dir.

L'ACM reivindica que les dues entitats municipalistes (ACM i FMC) estiguin representades en el Consell rector, però evitant duplicitats d'organismes. "Que no suposi crear organismes que sovint creen duplicitats, volem que sigui un òrgan àgil". 

Calamanda Vila també va reclamar generositat de tots els agents socials implicats "remant en el mateix sentit perquè els recursos hi són, només els hem de posar junts i sumar".

La presidenta de la Comissió d'Ensenyament de l'ACM també va reivindicar que el món local és "la primera porta" que detecta les necessitats i "com a coneixedors del territori, volem mantenir el servei d'orientació". Calamanda Vila va insistir que la llei "és una gran oportunitat" i que el món local ha de tenir veu perquè la Llei sigui eficaç i que s'adapti a les necessitats actuals i futures de l'ensenyament professional.

El Projecte de Llei de formació i qualificació professional de Catalunya està previst que s'aprovi abans del mes de setembre i és la primera Llei que s'elabora a Catalunya en matèria de formació professional integrada.