IniciActualitat › L'ACM s'integra com a membre en el...

L'ACM s'integra com a membre en el nou Consell d'Acció Exterior i Relacions amb la UE

gloria_marull_consell_accio_exterior
14 setembre de 2022

La vicepresidenta de l'ACM i alcaldessa de Serra de Daró, Glòria Marull, va participar el passat 13 de setembre a la constitució del Consell d'Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea que va ser presidida pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina.

El Consell està presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès; la vicepresidència primera recau en la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, de qui depèn la designació dels membres del Consell i el secretari d'Acció Exterior, Gerard Figueras, té la vicepresidència segona. Per part del Govern també integren el Consell el director general de la Representació del Govern a l'Exterior i de la Unió Europea, Gerard Vives;la directora general d'Acció Exterior, Muntsa Vilalta; la directora general de la Catalunya Exterior, Laura Costa; el director general de Prospectiva i d'Innovació en l'Acció Exterior, Joan Maria Piqué, i el director general de Cooperació al Desenvolupament, Josep Desquens. A més, el Consell està integrat per 30 vocals en representació d'ens locals, ens d'interès públic, entitats i organitzacions de la societat civil que duen a terme una notable activitat internacional. Finalment, també en formen part dos representants de les comunitats catalanes a l'exterior escollits pel Consell de l'Acció Exterior.

L'objectiu del Consell és dissenyar i fer propostes en l'àmbit de l'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea i participar en l'elaboració del Pla estratègic d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea i els plans sectorials anuals. També, haurà de conèixer l'acció política i de govern en Acció Exterior i fer-ne el seguiment, a més de contribuir amb la seva expertesa al compliment dels compromisos i acords de la Generalitat en aquest àmbit.

Per facilitar la participació per elaborar el nou Pla Estratègic de l'Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea per al període 2023-2026 es crearà un Grup de Treball Tècnic format per representants de totes les entitats que integren el Consell. A més, els dies 7 i 8 de novembre, s'organitzarà el Congrés de l'Acció Exterior, que tindrà lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona, per debatre sobre les qüestions més rellevants per a l'acció exterior catalana durant els quatre anys vinents.