IniciActualitat › L'ACM va generar 176 accions formatives...

L'ACM va generar 176 accions formatives amb quasi 3.000 alumnes al llarg de tot l’any 2019

04 febrer de 2020

Un dels pilars de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques és la vessant formativa. Donar eines als electes locals i als treballadors de l’administració pública local per tal de prestar un millor servei als ciutadans. Durant el 2019 l’oferta formativa que es va donar va augmentar en un 62%.

L’objectiu és donar una formació especialitzada i constantment actualitzada per cobrir les necessitats dels ens locals i dels seus treballadors. A més, l’ACM és un referent pel que fa a la vessant formativa per a electes a través de la Fundació Aula d’Alts Estudis Electes (FAAEE), amb l’organizació de màsters, postgraus, cursos i tallers i seminaris monogràfics. A més, en els últims anys també hem potenciat la descentralització de la vessant formativa a través del territori, aprofitant la coordinació i les sinergies amb els 41 consells comarcals catalans, tots ells associats.

Així, durant el 2019 es van dur a terme un total de 176 accions formatives amb la participació de 2.742 alumnes. Aquestes dades són molt superiors a les del 2018 quan es van organitzar 108 accions. Però hi va haver menys alumnes que al 2018 (3.416). El motiu és que durant aquest darrer any es va potenciar molt la formació sectorialitzada i territorialitzada. Així, es van portar a terme molts tallers preelectorals i postelectorals a la gran majoria de comarques catalanes per tal d’arribar a tots els electes i fer fàcil l’accés a la formació

Coincidint amb l’any electoral, s’ha potenciat, sobretot, la formació dels càrrecs electes amb els seminaris pre i post electorals, amb el seminari de gestió de personal i amb el Màster en Govern local. En paral.lel, s’han impartit diplomatures en recursos humans, seguretat, urbanisme, patrimoni cultural i gestió gerencial, entre molts d’altres.

Aquest any s’ha començat a introduir la docència semipresencial, que en els propers anys es vol ananr implementant. L’objectiu és fer més accessible determinada formació als treballadors públics locals.
De cara a aquest 2020 l’ACM té previst oferir una nova edició del  Postgrau en contactació administrativa dels ens locals, així com un nova edició del Postgrau de gestió en serveis socials. També es farà una nova ronda de jornades per apropar la Central de Compres del món local al territori, així com la Setmana Municipal i els diferents seminaris temàtics.

De la mà de la FAAEE, se celebraran les Matinals Prat de la Riba, l’Escola de Governs Locals, màsters en Govern local, així com diferents sessions d’habilitats directives, comunicació i oratòria adreçades als electes locals.

Podeu trobar tota l’oferta formativa a la web de l’ACM (FORMACIÓ), a mesura que es van coordinant i obrint les inscripcions.