IniciActualitat › Mataró renova mig miler de punts de llum p...

Mataró renova mig miler de punts de llum públics amb tecnologia Led a través de la Central de Compres

23 novembre de 2021

L'Ajuntament de Mataró s'ha adherit recentment a l’Acord marc d’enllumenat públic, que ofereix la Central de Compres de l’ACM. Aquest servei permet als ens locals catalans apostar per la sostenibilitat i l'estalvi energètic.

En concret, la capital del Maresme ha instal·lat un total de 550 llumeneres Led model Milan S de potència inferior o igual a 50W que permeten renovar el sistema lumínic municipal. La Central de Compres de l'ACM ofereix fins a 23 lots territorials de manteniment i instal·lació de tecnologia Led per adaptar-se a les necessitats concretes dels ens locals i afavorir que els municipis més petits també puguin accedir a aquesta contractació. Amb aquest Acord marc es potencia la reducció de la contaminació lúminica dels municipis i, al mateix temps, es redueix tant el consum energètic en potència com en diners, afavorint l'estalvi de les administracions locals.

Des de la Central de Compres ja s'ha subminitrat i instal·lat un total de 52.000 llumeneres Led a més de 200 municipis catalans, afavorint un estalvi en el consum proper al 40%.

L'Ajuntament de Mataró, es va adherir a la Central de Compres l'any 2015, i al llarg d'aquests anys ja ha fet ús de serveis com el d'assegurances, subministrament elèctric, gas, maquinària tècnica, mobilitat sostenible, multifunció, uniformitat policial i vídeoactes.

 

 

ACORD MARC D'ENLLUMENAT PÚBLIC LED