IniciActualitat › Més de 100 tècnics locals van seguir la da...

Més de 100 tècnics locals van seguir la darrera de les 9 sessions al territori per parlar de contractació local

12 abril de 2019

L'auditori del Pati Manning de Barcelona va acollir dimecres 10 d'abril l'última sessió sobre contractació local que l'ACM ha realitzat al territori a través de la Central de Compres. Més de 100 tècnics locals van assistir a la sessió que posava fi a la sèrie de jornades que s'han realitzat arreu del territori català des de mitjans de març amb la voluntat de debatre problemàtiques o dubtes que ha generat la Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP).

El president de l'ACM, David Saldoni, va intervenir a mitja sessió per destacar que aquest tipus de jornades s'han organtizat per "ajudar i resoldre dubtes sobre la contractació pública i també per fer xarxa de coneixement". Saldoni també va explicar la importància d'introduir aspectes com "les clàusules socials, ambientals, de bona gestió o de transparència" en la contractació pública per tal de "fer millor el sector públic". I va reiterar que la voluntat i feina de l'ACM és "fer la vida més fàcil als ajuntaments, posar facilitats a través de la Central de Compres" i no va oblidar de demanar "col·laboració per millorar serveis i noves idees, que repercutiran en benefici de tots".

Al llarg de la jornada es va parlar d'aspectes com els procediments dels contractes menors amb la participació de la cap del Servei de contractació de l’Ajuntament de Tarragona, Noèlia Parreño. També es va parlar de pautes en l’elaboració del plec per a l’execució del contracte i de la implementació de clàusules socials i mediambientals amb la cap de Compres i contractacions a l'Ajuntament de Mataró, Imma Pruna, i dels criteris i subcriteris d’adjudicació amb Jordi Voltas, cap del Servei d’Aprovisionaments, Contractació i Patrimoni de l’Ajuntament de Reus. 

La responsable d’estudis i contractació de l’ACM, Jordina Moltó, i el responsable de l'oficina de seguiment de contractes de l'ACM, Víctor Torrents, van exposar les modificacions dels contractes dels acords marc de la Central de Compres en base a la LCSP. El consultor Isidre Virgili i el responsable de formació de l’ACM, Carles Bassaganya, van destacar els principals canvis que la LCSP ha suposat pels òrgans de contractació locals, en aquest any de vigència de la Llei de Contractes.

Més de 400 tècnics locals han passat per les sessions de contractació local que l'ACM ha fet al territori.