IniciActualitat › Més d'un centenar d'assistents a ...

Més d'un centenar d'assistents a la jornada sobre l'impacte de la Llei orgànica de protecció de dades personals

18 desembre de 2018

Unes 130 persones han assistit aquest dimarts al matí a la jornada, organitzada per l'ACM, per analitzar l'impacte de la Llei orgànica de protecció de dades personals en els ens locals. La sessió s'ha fet a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona amb l'objectiu d'analitzar el nou règim jurídic. Al llarg de la llarga jornada s'ha parlat d'aspectes com el conflicte entre el dret a l'accés a la informació pública i la protecció de dades amb el doctor Josep Mir, professor titular de dret administratiu de la UPF i vocal de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP).

En una altra ponència la professora agregada de dret administratiu de la Universidad Rey Juan Carlos ha centrat la seva intervenció en 'La informació als interessats les dades dels quals es recullen d'acord amb les noves exigències reglamentàries'. La professora de dret civil de la UOC, Mònica Vilasau, ha exposat les bases jurídiques i finalitats del tractament per les administracions públiques, mentre que la responsable d'avaluació i estudis tecnològics de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Joana Marí, s'ha centrat en la figura del nou delegat de protecció de dades. A la part final hi ha hagut una breu taula rodona sobre l'impacte del nou règim jurídic de protecció de dades als ens locals catalans amb la participació d'Alfred Lacasa, director dels serveis jurídics de l'Ajuntament de Granollers, l'advocada de l'Organització de Consumidors i Usuaris, Montserrat Torrent, i el cap dels serveis jurídics de l'ACM, Albert Guilera.

El secretari general de l'ACM, Albert Batalla, ha fet la cloenda de la jornada destacant que l'ACM pretén "servir als ens locals i ajudar-los a servir de forma més eficient als ciutadans. I esperem que aquesta jornada hagi ajudat a posar llum en l'àmbit de la protecció de dades".