IniciActualitat › Més de 300 persones assisteixen a la jornad...

Més de 300 persones assisteixen a la jornada 'El dret d'accés a la informació pública'

04 febrer de 2016

L'Auditori AXA de Barcelona va acollir aquest dijous la jornada 'El dret d'accés a la informació pública', organitzada conjuntament per l'ACM, l'FMC, la Diputació de Barcelona, el CSITAL i el Departament de Governació.

La jornada se centrava en la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP), òrgan que pretén resoldre, amb caràcter executiu, reclamacions sobre sol·licituds d'accés a la informació públics de les diverses administracions catalanes.

La inauguració va anar a càrrec de Miquel Buch, president de l'ACM, Xavier Amor, president de l'FMC, i Elisabet Samarra, presidenta de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública. Miquel Buch va insistir en el fet que, més enllà d'haver-hi una llei que obligui a la transparència, cal que els electes locals tinguin una predisposició a ser transparents. "La transparència ha de ser una actitud, una voluntat de voler treballar així", ha dit.

Buch va afirmar que cal facilitar l'accés de la ciutadania a la informació pública perquè "sigui el propi ciutadà qui la pugui interpretar".

La jornada va comptar amb la presència de més de 300 persones i va servir per aclarir dubtes i problemes que es poden plantejar amb la nova regulació del dret d'acés a la informació pública.