IniciActualitat › Més de 400 nous regidors de tot Catalunya e...

Més de 400 nous regidors de tot Catalunya es formen a través dels tallers de l’ACM

12 juny de 2015

L’Associació Catalana de Municipis ha programat aquesta setmana 7 tallers a totes les vegueries de Catalunya que porten per nom “Sóc regidor, i ara què?” per donar les nocions bàsiques als nous regidors i regidores que s’incorporen als nous ajuntaments a partir del proper dissabte 13 de juny, dia en que es constitueixen els ajuntaments catalans.

Jornada al BagesL’ACM ha organitzat una sèrie de sessions monogràfiques en diferents punts del territori, Ahir dimecres es van fer els cursos al Bages, Pallars Jussà i Lleida, aprofitant les seus dels Consells Comarcals i la Diputació. Aquest dijous s’han realitzat a Girona, Baix Ebre, Barcelona i Tarragona.
 
La sessió formativa serveix per solucionar dubtes i preguntes que tenen els nous càrrecs electes sobre el funcionament de les seves tasques o el jurament del càrrec i la presa de possessió. “L’objectiu és que en una sessió de poca durada els càrrecs electes agafin les primeres nocions per integrar-se en l'engranatge de les administracions locals” ha manifestat el president de l’ACM, Miquel Buch, qui ha destacat també que s’explica als nous càrrecs electes aspectes tant importants com la contractació pública.
 
Les sessions són impartides per professors de dret administratiu i també secretaris o interventors d’Ajuntaments. Així, s’expliquen temes com la constitució i el cartipàs, els drets i deures dels regidors, el sistema d’incompatibilitat, quin és el salari a que tenen dret o la gestió econòmica i pressupostària.
 
Paral·lelament als cursos, des de l’ACM s’ha reeditat la col·lecció “Sóc regidor, i ara què?” i s’han incorporat nous volums on es recullen les principals preguntes en diverses àrees. Es tracta de l’actualització de cinc volums ja editats centrats en el càrrec de regidor de forma genérica i en àmbits com l’eduació, la hisenda, l’urbanisme i el medi ambient. I quatre nous volums que es publiquen ara a l’entorn d’àmbits com la mobilitat, recursos humans, serveis socials i seguretat.