IniciActualitat › Miquel Buch anuncia al president Carles Puig...

Miquel Buch anuncia al president Carles Puigdemont que l’ACM inicia el debat per a definir el paper dels ajuntaments en el futur Estat català

08 febrer de 2016

El president de l’ACM, Miquel Buch, s’ha reunit aquesta tarda amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la primera trobada entre el món local i el govern de la Generalitat. Miquel Buch s’ha posat a disposició del president de la Generalitat per servir a la totalitat dels catalans i catalanes des del món local.

La trobada  ha servit perquè el president de l’ACM, Miquel Buch, expliqués al nou president que l’entitat municipalista de referència a Catalunya ha iniciat el procés per escriure i definir quin ha de ser el paper del món local en un futur Estat català. “Hem iniciat el debat perquè tothom tingui clar a què aspiren els ajuntaments en un futur Estat”, ha explicat Miquel Buch. També ha recordat que “el que persegueix l’ACM és que els ajuntaments tinguin més llibertat per oferir els millors serveis a la ciutadania”.

Arxivament de les denúncies per donar suport a la declaració del 9N

El president Miquel Buch s’ha referit també a l’arxivament definitiu de les denúncies contra Sant Cugat i Premià de Dalt per donar suport a la declaració del 9N aprovada pel Parlament de Catalunya. En aquest sentit, per a l’alcalde de Premià de Mar no podia ser d’una altra manera que els regidors i regidores votin i es posicionin políticament a favor d’una declaració que ha estat aprovada pel Parlament de Catalunya, “se’n diu llibertat d’expressió”. Així, per Buch, “un Estat on es persegueix la llibertat d’expressió no és gaire democràtic”.

En referència a  l’advertència que ha fet l’Audiència Nacional als ajuntaments dient-los que els estarà vigilant, Miquel Buch ha declarat que “si és en to amenaçador, sobra. A mi m’agradaria tenir un Estat on tots els poders estiguin preocupats per la gent i no per les mocions que s’aproven als ajuntaments”. Encara en referència a aquest tema, ha assegurat que l’ACM es posa al capdavant de tots els ajuntaments per marcar una defensa conjunta de tots els casos que hi pugui haver.

Fusió de les entitats municipalistes

Sobre la possible fusió de les dues entitats municipalistes (ACM i FMC), el president Miquel Buch ha assegurat que no té sentit que Catalunya tingui dues entitats municipalistes. “Dins l’arc municipal podem trobar espais on hi hagi una única entitat que defensi els interessos del món local”. “La ciutadania i molts alcaldes i alcaldesses no acaben d’entendre la necessitat de dues entitats”, ha conclòs.