IniciActualitat › Miquel Buch: "La transparència no és ...

Miquel Buch: "La transparència no és una moda més, ha de ser una forma d'entendre la manera de fer política"

21 abril de 2015

Aquest dimarts al matí s'ha inaugurat la jornada sobre "Transparència, accés a la informació i bon govern a les administracions locals", que durant dos dies debatrà sobre els passos que cal seguir per fomentar la transparència.

La inauguració ha anat a càrrec del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el president de la FMC, Xavier Amor, i el president de l'ACM, Miquel Buch.

"Els mitjans de transparència són cabdals pel sistema polític, però són un pas previ. Un cop les adminmistracions facilitem dades, els ciutadans han de poder-hi treballar. Hem de passar del pdf a l'open data",  ha destacat Buch.

També ha afegit que "si som transparents i donem les dades, hi ha un pas més. Hem d'eixamplar els camins perquè els ciutadans hi puguin dir la seva. un pas. Ens hem de creure els canals de paticipació. Hem de decidir i explicar plegats les decions que prenem". Finalment, ha manifestat que "qui conviu i sent les normes, són els ajuntaments, per tant, som els primers que hem de canviar el sistema. La ciutadania demana a crits que ho canviem".