IniciActualitat › El món local facilita el consens de l'...

El món local facilita el consens de l'acord per la nova Llei de l'Esport i de l'Activitat Física

18 març de 2019

Govern, Secretaria General de l'Esport i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), amb la mediació de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), han posat en escena aquest dilluns al migdia l'acord per tramitar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) com a nova Llei de l'Esport. Aquesta normativa pretén simplificar, reordenar el sector, garantir l'estabilitat del finançament del sector de forma sostenible i convertir l'esport i l'activitat física en el quart pilar de l'estat del benestar.

A partir d'aquí es crearà un grup de treball on s’afegiran esmenes de diferents agents del sector a la ILP, que serà el vehicle per a la nova llei de l’Esport i de l’Activitat Física. L'acte s'ha fet al Palau de la Generalitat amb representants del sector esportiu per avalar l'acord assolit. Per part de l'ACM hi era present el Secretari General, Albert Batalla.

La Consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha destacat que en “pocs àmbits podem assolir tant consens. Amb el vostre esforç, aconseguirem la millor llei possible pel millor país possible”. A partir d’aquest acord, negociat des del mes de juliol, es treballarà amb tots els agents per incorporar les seves reivindicacions amb l’objectiu d’arribar a un text definitiu amb un ampli consens. D’aquesta manera, els Consells Esportius, el món municipal, Indescat, Gestiona, el Coplefc i el món universitari podran afegir esmenes a l’acord. Aquesta nova fase s’allargarà fins al setembre, quan es presentarà un document propi per negociar amb els grups parlamentaris.