IniciActualitat › El municipalisme català demana la llibertat...

El municipalisme català demana la llibertat del President Puigdemont i crida a sumar-se a les concentracions davant dels ajuntaments

24 setembre de 2021

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) sempre ha mostrat estar al costat de les institucions catalanes i dels seus màxims representants, alhora que ha reclamat una solució política, democràtica, dialogada i pacífica del conflicte polític català, que ha de passar per la necessària i urgent llibertat no només dels presos polítics, sinó de totes i tots els exiliats i exiliades, i dels represaliats i represaliades.

El President i exalcalde de Girona, Carles Puigdemont, no està detingut per cap altre qüestió que no sigui la d’haver donat la paraula i escoltat al poble de Catalunya, i per això és incomprensible la seva detenció en un sistema democràtic.

Els Ajuntaments som el primer bastió de la voluntat i de la defensa de les veïnes i veïns que formen els pobles i ciutats de Catalunya, la institució més propera a la ciutadania. Per això, sempre estarem al costat del clam del poble català, a favor de la defensa de les seves llibertats i drets, i de fomentar la seva participació a través de qualsevol sistema polític democràtic.

El municipalisme català fa una crida a sumar-se a les concentracions convocades per l’Associació de Municipis per la Independència, aquest vespre a les 20 hores davant dels Ajuntaments dels pobles i ciutats del país.