IniciActualitat › El municipalisme català referma el seu comp...

El municipalisme català referma el seu compromís al costat de la ciutadania en el retorn de l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova

11 setembre de 2021
  • Lluís Soler: “El municipalisme català sempre acompanyarà els anhels, les il·lusions i les esperances de la nostra conciutadania”

 

Després de la suspensió de l’edició 2020 a causa de la pandèmia, aquesta Diada Nacional de Catalunya una delegació de representants de l’Associació Catalana de Municipis, encapçalats pel president Lluís Soler i la secretària general Joana Ortega, han fet l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova de Barcelona.

La delegació ha comptat també amb l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, l’alcaldessa de Bellmunt d’Urgell, Sònia Valero, i el secretari general adjunt de l’ACM, Sergi Penedès. L’ofrena floral s’ha fet conjuntament amb representants de l’FMC, l’altra entitat municipalista.

El president de l’ACM, Lluís Soler, ha manifestat que el municipalisme “sempre estarà al costat del batec dels nostres carrers i places. Els pobles i ciutats sempre, sempre, acompanyarem els anhels, les il·lusions i les esperances de la nostra conciutadania”. I ha mostrat un agraïmient per als professionals de tots els àmbits que han tingut un paper destacat en la lluita contra la pandèmia i un record per als que ens han deixat.

En aquesta Diada Nacional, l’ACM també referma el compromís ferm del municipalisme català de seguir al costat dels ciutadans i dels seus anhels a través d’un manifest que expressa que “seguirem caminant cap a l’objectiu d’aconseguir un país millor i més just, un país més lliure, i un país que tingui en compte les persones”. En aquest sentit, el document reivindica el dret a decidir de la ciutadania i a exercir “de forma cívica, democràtica i radicalment pacífica” la llibertat individual i col·lectiva dels catalans “vinguin d’on vinguin i pensin el que pensin”. I reconeix l’esforç realitzat pel municipalisme durant la pandèmia i “la capacitat de treballar per millorar la qualitat de vida i les oportunitats de tots els veïns i veïnes, visquin on visquin”. Un esforç que fa s’ha fet palès al llarg dels 40 anys de l’ACM, entitat que enguany commemora les quatre dècades de vida.

Podeu descarregar-vos el manifest en el següent ENLLAÇ.