IniciActualitat › Els nous representants de l’ACM participen...

Els nous representants de l’ACM participen a la Comissió de Governs Locals

14 novembre de 2019

L'ACM ha participat aquest migdia a la reunió de la Comissió de Governs Locals de Catalunya. El president de l'entitat, Lluís Soler, i la secretària general, Joana Ortega, hi han participat. També hi eren els cinc vicepresidents de l'ACM, que juntament amb el president Lluís Soler, seran els sis representants de l'entitat a la Comissió de Governs Locals. Es tracta de l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset, l'alcalde de Sant Carles de La Ràpita, Josep Caparrós, l'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, l'alcaldessa de Maçanet de Cabrenys, Mercè Bosch, i l'alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz.

A la reunió, que ha tingut lloc a la sala Josep Irla del Palau de la Generalitat, s'ha parlat de l'avantprojecte de Llei de facilitació de l’activitat econòmica que estableix un nou marc normatiu, d'acord amb els paràmetres de la UE, sobre els règims d’intervenció aplicables a l’obertura d’establiments tant en les activitats innòcues i de baix risc com en les que sectorialment tenen una regulació específica. Des de l'ACM es considera que la Llei ve a donar seguretat jurídica i ordena un àmbit que amb anteriors reformes legislatives havia tendit a la no intervenció prèvia de les administracions. Tot i que també apunta que cal concretar millor l'àmbit d'inspecció i control de l'admnistració i els recursos econòmics per portar-ho a terme.

També s'ha tractat la modificació del Decret 24/2013 sobre l’acreditació de la venda de proximitat de productes alimentaris que actualitza els requisits per obtenir l'acreditació així com les seves normes d'utilització i el procediment de revocació, i aporta major seguretat jurídica.

La Comissió de Governs Locals és un òrgan de col·laboració entre els departaments de la Generalitat i les entitats municipalistes amb l’objectiu d’estudiar, emetre informes i fer propostes a projectes de llei, de reglaments o de qüestions que afectin als ens locals.

Localització