IniciActualitat › Obrim les bases de la 2a edició del ‘Proj...

Obrim les bases de la 2a edició del ‘Projecte Arrelament al territori‘ per finançar iniciatives pilot d‘impuls de les zones rurals

01 agost de 2022

L’any 2019 des de la Fundació Transparència i Bon Govern (FTBG) de l’ACM es va inciar el ‘Projecte Arrelament al territori’ amb la voluntat de fer front al despoblament al nostre país i buscar iniciatives i solucions en els territoris amb menys densitat de població. Ara es convoca la 2a edició per impulsar iniciatives pilot.

Rocafort de Queralt, La Cellera de Ter i el Consell Comarcal del Pallars Jussà van ser els tres ens locals que van  ser seleccionats en la primera edició del ‘Projecte Arrelament al territori’ per executar les inicatives que van presentar amb la voluntat d’ajudar i potenciar el territori. La Fundació Transparència i Bon Govern (FTBG) va finançar el 50% de les iniciatives, amb una aportació total de 70.000 euros.

Des de finals del mes de juliol ja estan obertes les bases per a la segona convocatòria del projecte amb l’objectiu d’acompanyar als municipis rurals en l’inici d’aquelles iniciatives o proves pilot que puguin ser exemples de bon govern per a poder-los estendre a altres territoris amb situacions similars. En total s’escolliran quatre projectes pilot que impulsin iniciatives per a l’arrelament i la lluita contra el despoblament a Catalunya. Els projectes hauran de correspondre’s amb alguna de les accions que es prioritzen a l’Agenda Rural de Catalunya i que no hagin iniciat la seva execució o tinguin la previsió d’inici abans del 31 de desembre de 2023.

BASES DE LA 2A EDICIÓ DEL PROJECTE ARRELAMENT (clica per consultar i llegir)

 

14.000 euros per a cada projecte

El finançament dels projectes seleccionats serà de 14.000 per cadascun dels quatre projectes. El jurat farà públic els quatre projectes guanyadors el 30 de setembre de 2022, a través del web de l’ACM, en l’espai de la FTBG, i posteriorment celebrarà un acte per reconèixer els projectes premiats i fer-los entrega dels diners que han d’ajudar-los a fer realitat les seves iniciatives per dinamitzar el territori.

A qui s'adreça?

Es poden presentar els municipis i les EMD de menys de 2000 habitants i els Consells Comarcals que impulsin projectes per a l’arrelament i la lluita contra el despoblament.

Termini de presentació

La convocatòria s'ha iniciat l'1 d'agost i es podran presentar els projectes fins al 16 de setembre de 2022. 

Quina és la despesa elegible?

La convocatòria permet finançar totalment o parcialment, projectes, avant-projectes i estudis, treballs de camp, diagnosis per a impulsar projectes que s’emmarquin en l’objecte de la convocatòria.

Poden acreditar-se serveis professionals externs de consultoria o similars. En cas que siguin mitjans propis, s’haurà de poder acreditar la despesa. L’IVA és elegible.

Com s‘ha de presentar?

La petició haurà de formalitzar-se amb el formulari que podeu trobar en aquest ENLLAÇ i s’haurà d’adjuntar una memòria del projecte i específicament de la despesa que es pretén finançar amb la petició (Projecte, avant-projecte, estudi, etc.), no a despesa del projecte.