IniciActualitat › Olius és el primer ens local en adquirir un...

Olius és el primer ens local en adquirir una caldera de biomassa a través de l’Acord marc de l’ACM

24 desembre de 2019

L’Ajuntament d’Olius es converteix en el primer ens local en adquirir una caldera de biomassa fent ús de l’Acord marc de la central de compres de l’ACM. En concret, aposta per una caldera de pèl·let de 55 a 70kw proveïda per l’empresa Tondo Energia que servirà per substituir una que ja tenen instal·lada.

Les calderes de biomassa permeten generar energia tèrmica mitjançant pèl·let o estella en diferents potències i permeten així, no només un estalvi en el consum, sinó també apostar per la sostenibilitat.

L’Acord marc de calderes de biomassa i serveis relacionats ofereix un lot que possibilita realitzar un estudi de viabilitat econòmica i financera, on es proposa quina és la millor caldera que s’adapta a les necessitats de l’usuari segons les seves característiques tècniques i calcula el cicle de vida de la instal·lació així com l’estalvi econòmic i d’emissions. Un altra lot és la pròpia redacció del projecte on s’inclouen tots els detalls tècnics relacionats amb la instal·lació de la caldera. Mitjançant la direcció facultativa i coordinació de seguretat i salut, els ens locals poden contractar una persona amb la titulació necessària segons la llei i la normativa sectorial per tal de coordinar seguretat i salut.

El subministrament de les calderes és un punt fort d’aquest Acord marc, ja que permet adquirir-ne tant de pèl·let com d’estella de diverses potències que s’adapten a les diverses necessitats que pugui tenir l’ens local. Finalment, es pot contractar el manteniment dels aparells que inclou el desplaçament, la revisió, mà d’obra i el certificat corresponent.

Pel que fa a Olius, aquest petit municipi del Solsonès de gairebé mil habitats confia en l’Acord marc d’assegurances i té contractades diverses pòlisses a través de la central de compres.

Localització