IniciActualitat › Participem a la cloenda de la 1a edició del...

Participem a la cloenda de la 1a edició del Títol d'expert en bon govern, prevenció de la mala administració i integritat pública impartit per la UB

04 juliol de 2023

La Universitat de Barcelona (UB) va fer aquest dilluns 3 de juliol l'acte de cloenda de la 1a edició del Títol d'expert en bon govern, prevenció de la mala adminsitració i integritat pública (2022-2023). Un acte que va tenir lloc al Saló de graus de la Facultat de Dret de la UB i en el qual hi va participar el director de la Fundació Transparència i Bon Govern (FTBG) de l'ACM, Lluís Corominas.

En la seva intervenció, Corominas va destacar la tasca que s'ha dut a terme en els darrers anys per crear sistemes d'integritat institucional en les administracions locals, i la importància de la sensibilització i formació a electes i tècnics per impulsar una cultura de la integritat i l'ètica pública. També va posar de manifest que les polítiques de lluita contra el frau han anat evolucionant des d'una vessant estrictament punitiva cap a la prevenció i el foment del bon govern en les organitzacions públiques. I en aquest àmbit, els ens locals estan sent pioners.

L'acte formatiu va comptar amb una taula rodona on també hi van participar el degà de la Facultat de Dret de la UB, el doctor Andreu Olesti; el coordinador de l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Xavier Forcadell; el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Miguel Ángel Gimeno; i els codirectors de la formació el doctor Juli Ponce i el doctor Oscar Capdeferro. La lliçó magistral de cloenda va anar a càrrec del Síndic Major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, Miquel Salazar.

L'acte també va servir per presentar l' 'Anuario del buen gobierno y de la calidad de la regulación 2022' publicat per la Fundación Democracia y Gobierno Local.