IniciActualitat › Participem com a membres en la constitució ...

Participem com a membres en la constitució de la Taula Social del Canvi Climàtic

03 març de 2023

La Taula Social del Canvi Climàtic va celebrar aquest dijous a la tarda la seva reunió constitutiva a l’espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat. La vicepresidenta i alcaldessa de Serra de Daró, Glòria Marull, hi va prendre part com a representant de l'Associació Catalana de Municipis, que en forma part i integra aquest nou òrgan.

La Taula està representada pel Govern i les entitats i organitzacions més representatives del teixit social, econòmic i ambiental de Catalunya amb l’objectiu de compartir reptes i solucions davant el canvi climàtic. Es tracta d’un òrgan consultiu, de participació i d’assessorament previst en la Llei del canvi climàtic i que canalitzarà la participació, la informació i la consulta de les entitats sobre les polítiques climàtiques.

La reunió constitutiva va estar presidida pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que van destacar la necessitat d'apostar per les polítiques climàtiques.

En la sessió inaugural de la Taula s’ha dedicat a què cadascuna de les 65 vocalies participants expliqués la seva visió sobre els reptes climàtics als que cal fer front i les solucions que proposen per adaptar el país als nous escenaris. La presidència de la Taula l’assumeix la consellera Jordà. I també s’han conformat cinc vicepresidències en representació de diferents departaments de la Generalitat. Quatre més han correspost als àmbits de l’Administració local, del sector empresarial, de les organitzacions sindicals, i de les entitats ecologistes i de defensa ambiental.