IniciActualitat › Participem en la Conferència Europea de Ser...

Participem en la Conferència Europea de Serveis Socials 2022 per compatir experiències en polítiques d’atenció social

acm_congres_europeus_serveis_socials
10 juny de 2022

Aquest divendres 10 de juny, representants de l’ACM han assistit a la Conferència Europea de Serveis Socials que s’ha celebrat a Hamburg entre el 8 al 10 de juny. Enguany, el congrés girava al voltant del tema “Repensar la recuperació. Innovació i transformació als serveis socials”. Durant els tres dies de Congrés hem pogut conèixer nous enfocaments dels serveis socials per fer front als nous reptes: canvi estratègic en la presa de decisions; fomentar el benestar de les persones vulnerables i fomentar el treball comunitari. Alhora s’ha pogut debatre sobre les darreres innovacions en polítiques i pràctiques d'atenció social i així com per compartir experiències per donar suport a comunitats vulnerables.

En representació de l’ACM, hi ha intervingut Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà i alcalde de Castell de Mur. Mallol ha participat al Thematic Panel Discussions, amb una ponència sobre el projecte “Oportunitats per a les persones, impuls al territori” del Consell Comarcal del Pallars Jussà. Aquest, fou un dels projectes seleccionats en el Projecte d’Arrelament al territori impulsat per l’Associació Catalana de Municipis. Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Transparència i Bon Govern Local de l’ACM per detectar les problemàtiques i necessitats dels diversos territoris de Catalunya relacionades amb el despoblament, i en connivència amb les administracions locals, implementar projectes pilot que permetin combatre el despoblament i que puguin ésser explicables.

Mallol ha explicat que el seu projecte “inclou la creació de nous serveis de vida independent per a les persones amb necessitats de suport al territori a través de la contractació de persones amb especials dificultats”. I ha afegit que també “busca generar oportunitats laborals per a persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social. Amb aquesta finalitat s’activaran estratègies de contractació pública responsables i inclusives des dels municipis de la comarca del Pallars Jussà”. Finalment, ha destacat l’èxit dels resultats.

La Conferència Europea de Serveis Socials és el fòrum anual més gran de professionals dels serveis socials públics d'Europa, organitzat per l’ESN (xarxa europea de serveis socials) i aquest any en col·laboració amb el Ministeri de Treball, Afers Socials i Familiars i Integració de la Ciutat Lliure i Hanseàtica d'Hamburg i el Ministeri Federal alemany d'Afers Familiars, Senior Ciutadans, Dones i Joves.