IniciActualitat › Participem en la reunió de la Comissió de ...

Participem en la reunió de la Comissió de Seguiment de la Xarxa de Governs Oberts de Catalunya, celebrada a la Diputació de Lleida

06 octubre de 2023

La Xarxa de Governs Oberts de Catalunya, de la qual és membre l’Associació Catalana de Municipis, té per objectiu establir un marc de col·laboració estable entre les administracions i entitats que presten suport als ens locals en els àmbits de Govern Obert i Bon Govern.

Aquest divendres 6 d'octubre s'ha fet una reunió a la Diputació de Lleida on s’ha posat en comú la tramitació de l’Avantprojecte de llei de protecció dels alertadors de Catalunya, l’Avantprojecte de llei de Participació Ciutadana, i l’Avantprojecte de llei de l’activitat d’influència que impulsa la Generalitat de Catalunya.

També s’ha compartit la tasca dels cinc grups de treball que es troben actius en l’actualitat. A través d'ells des de l’ACM hem contribuït, en col·laboració estreta amb la resta d’entitats, a l’elaboració d’una instrucció i d’un reglament tipus de funcionament dels canals d’alerta als ens locals, per facilitar el compliment de la normativa de protecció dels alertadors.

La Xarxa de Governs Oberts està integrada per la Generalitat de Catalunya, el Consorci AOC, l’EAPC, les quatre Diputacions, les entitats municipalistes (ACM i FMC), l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona, el CSITAL el Consorci Localret.