IniciActualitat › AJUTS EUROPEUS: Es posa en marxa el Programa...

AJUTS EUROPEUS: Es posa en marxa el Programa 2021 d'ajuda alimentària a les persones més desafavorides que repartirà a Catalunya en una 1a fase 3.424.367 kg d'aliments

16 juny de 2021

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), ha posat en marxa el "Programa 2021 d'ajuda alimentària a les persones més desafavorides", que suposarà el repartiment gratuït de 59.225.632 quilos d'aliments. 

Aquesta acció ha requerit l'adquisició d'aliments, a través d'un procés de licitació pública, per 42 milions d'euros, i està cofinançada en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional. 

Es desenvoluparà en dues fases al llarg de tot l'any 2021. En la primera, que acaba de començar, es distribuiran 23.690.000 de quilos d'aliments, fet que suposa aproximadament el 40 per cent de les quantitats totals a distribuir en el programa. 

Els aliments adquirits són de caràcter bàsic, variats, nutritius, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La "cistella" inclou arròs, mongetes cuites, llet sencera UHT, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i potets infantils de fruita i de pollastre. 

Les entitats (Organitzacions Associacdes de Distribució): Federació Espanyola de Bancs d'Aliments i Creu Roja distribuiran els aliments entre unes 5.456 organitzacions associades de repartiment, de manera que els 1,5 milions de beneficiaris finals puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons. 

  

Programa 2021 d'ajuda a les persones més desfavorides a Catalunya 

A Catalunya es distribuiran gratuïtament, a la primera fase, 3.424.367 kg d'aliments per valor de 2.275.746,36 euros. 

Les OAD designades, a través dels seus 9 centres d'emmagatzematge i distribució (CAD), distribuiran els aliments que reben de FEGA a 589 organitzacions associades de repartiment (OAR) que, al seu torn, atenen 250.252 persones necessitades en situació de dependència social i/o econòmica. 

MÉS INFORMACIÓ