IniciActualitat › Posem en marxa la 2a edició del Postgrau d&...

Posem en marxa la 2a edició del Postgrau d'especialització en funcions de Secretaria, Intervenció i Tresoreria dels ens locals

30 gener de 2024

Aquest dimarts 30 de gener a la tarda s'ha iniciat la 2a edició del Postgrau d'especialització en funcions de Secretaria, Intervenció i Tresoreria dels ens locals. Un Postgrau que va tenir una primera edició el passat mes d'abril i que, davant l'èxit d'inscripcions i l'alta demanda, inicia una segona edició que tindrà dos grups per poder cabuda a més alumnes. En total l'impartiran 50 persones que podran formar-se de cara a poder optar als processos selectius del funcionariat d’habilitació nacional de l’Estat i del funcionariat interí de la Generalitat, que ajudarà a poder resoldre la manca de secretaris i interventors en molts ajuntaments catalans, especialment els més petits. A més, es calcula que a Catalunya tan sols el 30% dels secretaris interventors són funcionaris habilitats nacionals per l’Estat amb plaça. La resta són interins i és habitual que doblin la tasca en més d’un ajuntament.

El vicepresident primer de l'ACM i alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha donat la benvinguda als alumnes d'aquest segon Postgrau desitjant-los que el postgrau els sigui útil. De fet, ha destacat que la vessant formativa "és un dels pilars de l'Associació per oferir serveis i iniciatives que siguin útils i d'interès per als treballadors al servei de les administracions locals".

El Postgrau s'allargarà fins al 10 de juliol de 2025 en un format semipresencial. S'imparteix cada dimarts i dijous en horari de tardes (de 15.30 a 19.30 h.) i compta amb una primera part teoricopràctica fins al febrer de 2025, i una segona part pràctica de quatre mesos que servirà per assajar de forma intensiva les altres parts pràctiques de les proves, com poden ser l’exposició oral, la realització de testos i la resolució de casos pràctics mitjançant informes.

El Postgrau s'organitza conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Càtedra d’Estudis Jurídics Locals Màrius Viadel i Martín i la Fundació URV (FURV). Estan coordinats amb l’Àrea de Formació de l’ACM i la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), mitjançant la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals.