IniciActualitat › Posem punt i final al curs de preparació pe...

Posem punt i final al curs de preparació per la borsa d’interinatge de secretaris-interventors dels ens locals

22 desembre de 2023

Aquest 21 de desembre va finalitzar el curs de preparació per la borsa d’interinatge de secretaris-interventors dels ens locals. Aquest curs va iniciar-se el passat mes de maig i ha servit per preparar de forma intensiva durant set mesos, cada dimarts i dijous,  a una vuitantena de tècnics del món local que aquest gener s’examinaran per optar a formar part de la Borsa de secretaris-interventors interins que ha creat la Generalitat de Catalunya.

És una mesura que intenta pal·liar el dèficit estructural de llocs reservats a funcionaris d’habilitació estatal que pateixen gairebé el 70% dels municipis de menys de mil habitants.

La presidenta de l'ACM i alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó, va voler saludar els alumnes que han pres part en aquesta formació semipresencial. El curs ha tingut un format semipresencial. Per les classes presencials, que han tingut lloc a l’aulari de formació de l’ACM, els alumnes s’han distribuït en un grup de matí i un grup de tardes. Les classes online les han cursat conjuntament. Durant el curs, que ha comptat amb classes teòriques i pràctiques,  s’ha entregat als alumnes tres volums impresos amb tot el temari que entrarà a l’examen. A més, les vuit últimes classes s’han dedicat només a practicar i corregir simulacions d’examen final tal com serà al gener: testos de 50 preguntes amb 4 opcions de respostes i resolució de casos pràctics reals d’urbanisme, gestió tributària, recaptació, subvencions i contractació, intervenció i tresoreria i procediment, transparència i protecció de dades.

Tots els docents del curs són secretaris i interventors en actiu d’ens locals  catalans. Vist l’èxit d’aquest curs amb 82 alumnes, que va exhaurir les primeres 40 places, i que malgrat ampliar el curs amb un segon grup de 40, encara va deixar encara inscrits fora, des de l’ACM estem convençuts que de cara al futur, quan la Generalitat torni a convocar una Borsa d’interinatge repetirem aquest curs.