IniciActualitat › Presentem, conjuntament amb Support-Girona, ...

Presentem, conjuntament amb Support-Girona, un servei d'atenció comunitària en el marc del Seminari anual de l'European Social Network (ESN)

09 octubre de 2023

Aquest dilluns 9 d'octubre i dimarts 10 d'octubre, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) participa activament en el seminari organitzat per l’European Social Network (ESN) que té lloc a Barcelona i que porta per títol “Liderar l’atenció comunitària des dels serveis socials”.

Durant dos dies, parlem i debatem amb experts, directors/es de serveis socials, professionals i persones amb experiència en atenció comunitària en relació a en quin punt ens trobem en quant a la desinstitucionalització dels serveis socials. També es parla de com podem justificar social i econòmicament l'atenció comunitària o com garantim la qualitat en els entorns comunitaris.

L’ACM col·labora en el Seminari anual de l’ESN i aquest dilluns ha participat en la taula rodona 'Atenció comunitària a persones amb discapacitat' posant de rellevància les aliances estratègiques nascudes de la col·laboració d’entitats com Support-Girona amb els ens locals i municipalitats. En aquest cas, s'ha presentat el servei ‘Espai Obert’, un servei de base comunitària que afavoreix la desinstitucionalització i preveu la reinstitucionalització de persones amb discapacitat psicosocial. Un servei reconegut com a bona pràctica per l’Agència Integrada Social i Sanitària de la Generalitat de Catalunya i que, en el futur, s’espera que sigui replicat a altres territoris de Catalunya. L’Espai Obert és un servei desenvolupat per l’entitat en col·laboració amb l’Institut d’Assistència Sanitària i on es treballa conjuntament amb l’Ajuntament de Salt i l’Ajuntament de Girona. A banda, també pren un paper central la Comissió d’Habitatge de l’entitat, que gestiona i coordina recursos d’habitatge perquè les persones amb qualsevol tipus de discapacitat puguin fer efectiu el seu dret a la vida independent. L’Associació Catalana de Municipis posa en valor els municipis i les entitats que estan realitzant la transició cap a serveis comunitaris i alineats amb les prioritats europees en matèria de Drets Humans.