IniciActualitat › Primer debat legislatiu el proper 17 de maig...

Primer debat legislatiu el proper 17 de maig sobre una nova llei de contractes del sector públic a Catalunya

12 maig de 2022

El proper dimarts 17 de maig, l'Associació Catalana de Municipis organitza el primer dels tres debats legislatius emmarcats dins la iniciativa Legislem per avançar. En aquesta sessió, que tindrà lloc de 10 a 12.30 h en format online a través de les xarxes socials de l'ACM, es debatrà sobre la necessitat d'una nova llei de contractes del sector públic de Catalunya.

Tot i l'entrada en vigor de la Llei de Contractes del sector públic en l'àmbit estatal (9/2017) i les diverses modificacions que ha experimentat, des dels òrgans de contractació dels ens locals s'ha posat sobre la taula la creació d'una legislació catalana, que sigui la que explori els possibles àmbits de millora. L'objectiu del debat és encetar el procés per analitzar a fons l'aplicació a l'àmbit local de la Llei 9/2017, i valorar possibles millores per fer una proposta legislativa pròpia per a Catalunya.

L'acte començarà a les 10.00 h amb la inauguració a càrrec del president de l'ACM, Lluís Soler. A continuació, la directora general de Contractació Pública, Neus Colet, reflexionarà sobre l'aplicació de la Llei 9/2017. Finalment, hi haurà una taula rodona amb la participació de: Francesc Homs, advocat i membre de la CJA; Alfredo Galán, catedràtic de Dret Administratiu de la UB i membre de la CJA; Jordina Moltó, cap de l’àrea d’Estudis i contractació de l’ACM; Jofre Clofent, cap del servei de contractació de l’Ajuntament de Badalona i Roger Cots, vicesecretari de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Aquest debat és el primer dels 3 que componen la iniciativa Legislem per avançar, que vol donar resposta a tres àmbits sensibles per als ens locals i els seus electes: una Llei de contractes del sector públic de Catalunya, una Llei de governs i finances locals i un Estatut de l'electe local.

Pots consultar el programa i inscriure't a l'acte en el següent ENLLAÇ.