IniciActualitat › Quins ajuntaments han rebut finançament del...

Quins ajuntaments han rebut finançament del Next Generation?

03 novembre de 2022

Després de poc més d’un any de la publicació de les primeres convocatòries dels Fons Next Generation, analitzem quins municipis han rebut finançament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), Fons Next Generation. 

Segons les dades publicades al Butlletí Oficial de l’Estat i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, trobem que s’han atorgat més de 300 milions d’euros provinent des MRR. En nombres absoluts, dels més de 300 milions d’euros que ha rebut Catalunya, la ciutat de Barcelona és el municipi que més finançament ha rebut, seguit de l’Hospitalet del Llobregat, Lleida, Tarragona, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Girona, Manresa, Lloret de Mar, Granollers i Salou. 

També en nombres absoluts i en clau comarcal, les comarques que més finançament han rebut, són el Barcelonès, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Tarragonès, Maresme, Segrià, Vallès Oriental, Gironès, Bages, Selva, Baix Empordà i Baix Camp. 

En total, s’impulsaran 867 projectes. Les comarques que més han projectes impulsaran han sigut el Vallès Occidental, Baix Llobregat, Maresme, Osona, Vallès Oriental, Barcelonès, Tarragonès, Selva, Gironès i Baix Camp. 

Els municipis més grans de 50.000 habitants (23 municipis), tots han rebut finançament del MRR. Els municipis entre 5.000 i 50.000 habitants, el 94% han rebut algun tipus de finançament. Dels municipis entre 2.000 i 5.000 habitants, el 64,79% han rebut finançament del MRR. I finalment, el percentatge de participació més baix, el trobem en els municipis de menys de 2.000 habitants, que se situa per sota del 20%. 

Finalment, si fem l’anàlisi per temàtiques, les convocatòries que més finançament han deixat a Catalunya són el ajuts a municipis per a la implementació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà; els Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions; el foment de la recollida selectiva de residus municipals; la transformació digital i modernització de les entitats locals; les subvencions de la Fundació Biodiversitat per fomentar actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de ciutats; i els ajuts pel suport a mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals curts de comercialització.