IniciActualitat › Reivindiquem els compromisos de la Carta de ...

Reivindiquem els compromisos de la Carta de Nacions Unides en el 75è aniversari

24 octubre de 2020
L'Associació Catalana de Municipis se suma a la celebració dels 75 anys de la Carta de les Nacions Unides, que es commemora aquest 24 d'octubre de 2020. Una Carta que engloba uns compromisos que segueixen essent vigents avui en dia i que pretenen lluitar contra les injustícies socials, econòmiques i polítiques, promoure el respecte universal dels drets humans o potenciar la pau i la seguretat mundial.

Àstrid Desset, vicepresident de l'Àrea d'Afers Exteriors i Institucionals, revindica aquesta celebració en un moment on a nivell mundial "estem immersos en una gran crisi econòmica i sanitària, provocada per la pandèmia del coronavirus" i reivindica la Carta de Nacions Unides per tal de dialogar i cooperar més enllà de les fronteres. "El món sencer necessita respostes ràpides i coordinades per mitigar aquests efectes econòmics i socials tant devastadors que estem vivint", apel·la Desset.

Des de l'ACM som conscients que des de la proximitat del municipalisme tenim un paper rellevant i podem afrontar reptes globals a través d'una gestió i governança adequada. Per això, volem reivindicar el municipalisme català, valedors dels compromisos de la Carta de Nacions Unides perquè creiem que són "una eina més per aconseguir també la pau, la seguretat i la cooperació entre pobles i persones. Treballem amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS), perquè creiem que és la millor manera de contribuir al desenvolupament sostenible mundial", destaca Àstrid Desset.

I avui en dia molts ajuntaments catalans estan introduint ODS en les seves polítiques locals, o la mateixa ACM està compromesa amb l’Aliança Catalunya 2030 perquè pretenem treballar i assolir, juntament amb altres actors, aquestes agendes globals basades en la sostenibilitat, el desenvolupament amb equitat, la transparència i la bona governança.