IniciActualitat › Reunió amb Electronics Watch per fer una co...

Reunió amb Electronics Watch per fer una compra socialment responsable d'impressores

19 novembre de 2018

Representants de l'ACM s'han reunit aquest dilluns al migdia amb el director d'Electronis Watch Foundation, Björn Claeson. L'ACM es va afiliar a Electronics Watch al mes d'abril amb l'objectiu de monitoritzar les condicions laborals de les empreses adjudicatàries de l'Acord marc d'aparells d'impressió que més de 200 ens locals de Catalunya han contractat a través de la Central de Compres del món local.

L'objectiu de l'ACM és que el control de l'execució d'aquest contracte, però també d'altres que tenen components electrònics, siguin realitzats a través d'una compra pública responsable i d'acord amb els drets laborals internacionals. Al mateix temps, fent el seguiment de les mateixes empreses adjudicatàries, que la majoria són implantades al sud-est asiàtic.

La Central de Compres del món local és utilitzada per més 1.100 ens locals de catalunya, la majoria ajuntaments, i els permet assolir economies d'escala i estalvis en un procediment transparent en licitacions tant diferents com electricitat, gas, ascensors, desfibril·lados, mobilitat, assegurances, paper... 
 
A la reunió hi ha han participat el secretari general de l'ACM, Marc Pifarré, el responsable del seguiment de contractes de la Central de Compres, Víctor Torrents, i el responsable del gabinet d'estudis i contractació, Carles Bassaganya, juntament amb la responsable de relacions internacionals, Mireia Huerta.