IniciActualitat › Sabadell amb 43 vehicles elèctrics i Tarrag...

Sabadell amb 43 vehicles elèctrics i Tarragona amb 3 aposten per la mobilitat sostenible a través de la Central de Compres de l'ACM

29 octubre de 2019

Cada cop hi ha més municipis que aposten per una mobilitat sostenible i amb baixes emissions. Gràcies a l'oferta de vehicles elèctrics que disposa la Central de Compres de l'ACM, dues ciutats grans i capitals de comarca han fet aquest pas.

D'una banda, l'Ajuntament de Tarragona ha adquirit els primers vehicles 100% elèctrics a través de l'ACM. Es tracta de tres vehicles Nissan Leaf, que es destinarana tasques dels tècnics municipals que visiten obres i també a l'Àrea de Tresoreria Municipal. A més, recentment ja havien adquirit dos vehicles híbrids, que també van substituir vehicles de combustible fòssil que emeten més gasos contaminants.

D'altra banda, l'Ajuntament de Sabadell adquirirà en els propers dies 43 vehicles, que incorporarà per renovar el seu parc mòbil. Abans de finals d'any, a través de l'ACM, ja disposarà d'aquests vehicles de diferents tipologies: turismes, furgonetes i una pick-up. D'aquests 43 vehicles, 41 seran elèctrics i 2 híbrids. També 5 furgonetes i 1 pick-up.

Cada vegada hi ha més ajuntaments que aposten pel vehicle híbrid o elèctric, gràcies a la compra centralitzada de la Central de Compres de l'ACM. Aquest sistema permet als ens locals adherits disposar de preus més econòmics, estalviar tràmits i procediments i disposar de total seguretat jurídica en la contractació. Fa dos anys els ajuntaments adquirien només vehicles de benzina o dièsel (100%), i ara aquesta propoorció ja només és del 43%.