IniciActualitat › Sant Vicenç de Torelló, primer ens local q...

Sant Vicenç de Torelló, primer ens local que compra llumeneres LED a través de l’ACM

19 juliol de 2019

L’ajuntament de Sant Vicenç de Torelló (Osona) és el primer ens local que fa ús de l’Acord marc d’eficiència energètica en l’enllumenat públic de la Central de Compres de l'ACM i compra més de 300 llumeneres per instal·lar a diversos punts del municipi.

Aquesta població d’Osona ha apostat per comprar i instal·lar llumeneres tipus ambiental jardí, funcional estil, vial i també projectors, de diverses potències. L’Acord marc ofereix sis tipus de llumeneres amb tres nivells de potència (30, 50 i 70W) i tres temperatures de llum (ambre, 3000K i 4000K). A més es presenten quatre tipologies de columna (troncocònica, cilíndrica, bàcul i clàssica) de diferents alçades que permeten abastar plenament les necessitats dels ens locals. Alhora hi ha la possibilitat d’adquirir un punt de llum fotovoltaic per poder il·luminar espais singulars.

L’ Acord marc ofereix diversos lots que donen resposta a les necessitats dels ens locals en referència a l’enllumenat públic: des del diagnòstic energètic fins al subministrament, instal·lació i compra de llumeneres així com contractes d’eficiència en la gestió energètica. L’experiència prèvia permet assegurar que la instal·lació de llumeneres LED suposa un estalvi destacable, podent arribar a més de 40% de la despesa elèctrica.

Des de la Central de Compres del món local de l’ACM s’està sempre molt atent que la compra agregada no deixi fora de joc a la indústria local. Per aquesta raó pels serveis intensius en mà d’obra, instal·lació i manteniment s’han confeccionat 23 lots territorials que permeten acostar el servei al conjunt del territori i que, a més, faciliten l’accés de les empreses a cada zona.

Sant Vicenç de Torelló utilitza els subministraments d’electricitat i gas que s’ofereixen des de la Central de Compres de l’ACM, així com l’Acord marc de mobilitat sostenible que posa a disposició diversos tipus de vehicles.

APARTAT EFICIÈNCIA ENERGÈTICA