IniciActualitat › Seguim amb els tallers postelectorals per do...

Seguim amb els tallers postelectorals per donar eines per planificar el mandat municipal

03 setembre de 2019

Aquest dimarts l'ACM ha engegat els tallers postelectorals que va encetar al juliol centrats en donar eines i estratègies als governs municipals per planificar un bon mandat. La formació, d'un sol dia de durada, ha comptat amb vuit equips de govern amb diferents casuístiques.

En un primer grup han participat els equips de JuntsxCat de la Bisbal del Penedès, ERC d'Os de Balaguer i JuntsxCat de Riudoms que governen amb majoria absoluta, i ERC i independents de Vallromanes que governen en coalició. En un segon grup hi havia el govern en minoria d'ERC a Torelló, el PSC de Vallirana que govern amb majoria absoluta, el PSC de Barberà del Vallès que ho fa amb majoria simple i el govern de coalició d'ERC, PSC i Comuns a Sant Vicenç de Castellet. La majoria de participants eren regidors, tot i que també hi han participat els alcaldes de Torelló, de Riudoms, de Barberà del Vallès i Vallirana.

El president de l'ACM, David Saldoni, ha donat la benvinguda als regidors i regidores animant-los a fer un bon servei a la ciutadania i destacant que l'ACM "és casa vostra. Som aquí per ajudar-vos en tot el que sigui possible i, al mateix temps, us animo a fer servir els serveis de l'entitat". En aquest sentit, ha destacat els àmbits de formació, assessorament jurídic i adquisició centralitzada que ofereix l'entitat.

Els tallers estan estructurats per resoldre dubtes i donar eines i estratègies per governar amb més eficiència i planificació. Tots els equips de govern passen pels dos àmbits de formació al llarg de més de 3 hores. En un àmbit es parlar sobre com organitzar i assolir una planificació de govern, mentre que en el segon s'explica com ordenar i aconseguir un millor govern amb repartiment de tasques. Cada sessió té una primera part teòrica, amb molta interacció amb els participants, i també una part pràctica per tal de veure com es plasmen els coneixements o estratègies.

Encara hi ha dates disponibles en els següents dies: 5, 12, 17 i19 de setembre.

MÉS INFORMACIÓ i INSCRIPCIONS en aquest enllaç

De cara a l'octubre es realitzaran un altre tipus de tallers més centrats en els regidors i les àrees temàtiques dels ajuntaments. Primer amb una visió general de l'organització de l'ajuntament i després sobre matèries concretes.