IniciActualitat › "Si no estem contents amb l’estat que...

"Si no estem contents amb l’estat que tenim, creem-ne un de nou", Miquel Buch

27 setembre de 2015

El president de l’ACM, Miquel Buch, ha participat aquest dimecres al matí a l’esmorzar organitzat per alcaldes.eu i el diari El Punt Avui per debatre el procés sobiranista des del punt de vista del municipalisme. Per l’acalde de Premià de Mar, cal que el món local surti de les cotilles imposades per l’Estat. "Si no estem contents amb l'estat que tenim, cal crear-ne un de nou que aposti per la proximitat, el servei a les persones i la bona gestió", ha dit.
En la seva intervenció, el president de l’ACM ha defensat també que els ajuntaments són l’administració pública més ben valorada per part dels ciutadans, tal i com es va extreure de les conclusions de l’Observatori de Política Municipal, que va encarregtar l'ACM. “8 de cada 10 ciutadans vol que l’administració local es reguli des de Catalunya i els ciutadans consideren que els ajuntaments són l’administració que més els ha ajudat davant la crisi econòmica”, ha apuntat Buch. Per tant, "la proximitat que tenim amb els ciutadans és molt important, fem gestió, però també els acompanyem amb els canvis que ens demanen".
 
El president de l'ACM ha apuntat també que fa anys que el món local està sotmés a la cotilla de l’Estat espanyol. Un estat que s’ha dedicat a descentralitzar serveis i a culpabilitzar els ajuntaments de la crisi econòmica, "quan hem demostrat que som l’administració que no genera dèficit", ha subratllat.
 
Buch ha finalitzat la seva intervenció dient que fa 100 anys Enric Prat de la Riba va crear la Mancomunitat de Catalunya per donar més i millors serveis a la ciutadania i que ara tenim l'oportunitat de crear un nou estat.