IniciActualitat › Signem un conveni de col·laboració amb la ...

Signem un conveni de col·laboració amb la Fundació Abadia de Montserrat per contribuir als actes del seu mil·lenari

02 abril de 2024

La presidenta de l'ACM i alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó, i l'Abat de Montserrat i president de la Fundació privada Abadia de Montserrat 2025, Manel Gasch, han signat aquest dimarts 2 d'abril un conveni de col·laboració entre les dues institucions arran de la celebració del mil·lenari de Montserrat. La signatura s'ha formalitzat al Monestir de Montserrat.

L'objectiu és que l'ACM, com a entitat municipalista que representa el 100% dels municipis catalans i que pretén contribuir a la promoció i foment de la cultural catalana, donarà suport a la promoció del Monestir de Montserrat i de l'Abadia. No només en quant a patrimoni arquitectònic, cultural i religiós, sinó també en tot allò que faci referència e les iniciatives culturals i socials que des de la Fundació Abadia de Montserrat es portin a terme. Així, com accions de millora d'equipaments, organització de jornades, restauració de papirs i millora de l'accessibilitat i mobilitat de tots els espais del Santuari. El conveni té una durada d'un any prorrogable i l'ACM farà una aportació econòmica de 6.000 euros.

Montserrat té previst començar la commemoració del mil·lenari al setembre d'aquest 2024. L'efemèride s'escau el 2025 i l'Abadia té previst organitzar nombrosos actes fins al desembre del proper any.

Paral·lelament, la Fundació Abadia de Montserrat 2025 farà difusió de la imatge corporativa de l'ACM en totes aquelles activitats i difusions de la Fundació 2025 i farà constar la col·laboració del municipalisme català. També facilitarà, previ acord, descomptes en les visites guiades, al Museu i a l’Audiovisual de Montserrat, així com l’ús de sales de reunions, servei d’allotjament i de restauració.