IniciActualitat › Signem un nou conveni amb l'ARCA per pr...

Signem un nou conveni amb l'ARCA per promoure la transició energètica en l'àmbit rural

14 maig de 2024

La presidenta de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó, i el president de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i alcalde d'Ulldemolins, Sergi Méndez, han formalitzat aquest dimarts 14 de maig el conveni de col·laboració entre les dues entitats. La relació i col·laboració entre les dues institucions ja neix de fa uns quants anys (concretament el 2018) i s'ha concretat en inciatives com l'Agenda Rural de Catalunya i altres activitats per fomentar el desenvoupament del territori.

En aquest cas, la col·laboració s'ha formalitzat a través d'un conveni, que té una durada de quatre anys. D'una banda, el conveni permetrà portar a terme projectes d’interès comú i facilitar l’accés d’ARCA i de les entitats que en formen part als serveis que ofereix l’ACM, així com les instal·lacions de l'entitat municipalista. De l'altra, la voluntat és realitzar accions conjuntes per promoure la transició energètica, mitjançant les comunitats energètiques locals, i en especial, coordinar-se per al bon desenvolupament de les Oficines de Transformació Comunitària al món rural. 

La col·laboració seguirà promovent l’Agenda Rural de Catalunya des de la funció de la Comissió Motora, i des dels altres àmbits de representació i promoció que se’n derivin, i altres iniciatives en comú com pot ser el projecte “Arrelament al territori”, que impulsa la Fundació Transparència i Bon Govern Local (FTBG) de l'ACM.

Cal destacar que ARCA és una associació representa els Grup d’Acció Local de Catalunya (GAL) i dels Grups d'Acció Local Pesquers (en endavant GALP), davant d’ens i institucions d’àmbit català, estatal i transnacional. Aquests GAL, aprovats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, tenen la missió de potenciar el desplegament del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya pel període 2007-2013 i períodes successius.