IniciActualitat › S’inicia el taller sobre la redacció i co...

S’inicia el taller sobre la redacció i confecció de plecs per a juristes i tècnics a l’ACM

20 febrer de 2020

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha iniciat avui el taller sobre la redacció i confecció de plecs per a juristes i tècnics. Aquest nou curs neix arran de la detecció, durant  la sessió de conclusions de les Jornades de Contractació Pública de l’ACM realitzades el 2019, d’una demanda creixent de molts participants per realitzar formacions pràctiques, tipus taller, en matèria de contractació pública. El taller que s’inicia avui i que consta de dues sessions, la propera el dia 3 de març, es centra en formacions pràctiques englobades en l’àmbit de la redacció i confecció dels plecs tècnics i els administratius per a juristes i tècnics.

Més de 30 tècnics i juristes han participat en el taller, que ha superat la capacitat inicial del curs. Al no haver pogut participar tots els qui ho havien demanat, es farà un segon taller per cobrir la demanda d'aquesta formació.

La cap de contractació de l’ACM, Jordina Moltó, ha destacat que “a través d’aquesta formació es pretén potenciar l’entesa i el treball cooperatiu entre personal tècnic i jurídic, centrant el focus d’atenció a les qüestions tècniques i jurídiques estructurals per a la bona preparació d’una licitació, concentrant-se en la confecció i redacció dels plecs.”.  

Des de l’ACM també s’apunta a la importància d’una contractació pública estratègica, necessària i idònia malgrat que en ocasions la casuística i la pràctica en aquesta matèria posen de relleu que la normativa existent resulta insuficient pel plantejament i solució de certs aspectes. Per aquest motiu, el coneixement de la nombrosa jurisprudència i doctrina esdevé vital per assegurar l'ús de bones pràctiques en matèria de contractació.