
Aquest matí s’ha posat en marxa la segona edició de l’Escola de Governs Locals impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. Té per objectiu debatre i formar a electes i tècnics locals sobre “el pluralisme polític i coalicions locals, un exemple d’exercici democràtic”. Formació especialitzada i d’actualitat que els ha de permetre afrontar amb èxit els reptes que planteja la Catalunya del futur.
L’Escola de Governs Locals que s’està duent a terme al Tecnocampus de Mataró, compta amb la presència de més d’un centenar d’electes i tècnics locals. Ha estat el vicepresident de l’ACM i alcalde de Llagostera, Fermí Santamiria, l’encarregat de donar el tret de sortida amb la inauguració de la jornada. “Està a les nostres mans la primera resposta als veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats. Per això, és molt important que ens formem, ens actualitzem i que compartim informació per donar el millor servei a les persones” ha assegurat Santamaria, qui també ha recordat que “un dels reptes que tenen els electes locals és recuperar la confiança perduda amb els ciutadans”.
L’acte d’inauguració també ha comptat amb el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez Camarasa, qui ha destacat que els electes locals necessiten algú que els assessori i acompanyi en la tasca del dia a dia. “L’ACM l’ha encertada. Les accions formatives com l’Escola de Governs Locals ens ajuden a no estar sols”. Així, ha animat als assistents a intercanviar experiències, perquè és molt important posar-nos a la pell dels altres per entendre el què està succeint.
Ha estat el regidor de l’Ajuntament de Mataró, Juan Carlos Jerez, qui ha posat en valor la comunicació i la relació entre tots els grups municipals per tal d’impulsar i aprovar projectes que revertiran en el benestar dels veïns i veïnes.
És previst que al llarg dels dos dies, els més d’un centenar d’electes i tècnics locals, participin en sessions que tractaran temes com els governs de coalició; Les alternatives a les coalicions; la gestió i resolució de conflictes; l’acció de govern i comunicació política; i la transparència, bon govern i qualitat democràtica.
Aquestes temàtiques seran tractades per professors com Àngel Castiñeira, director de la Càtedra de Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE; Josep Maria Jové Lladó, secretari general de vicepresidència i d’economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya; Josep Mª Reniu Vilamala, director de l’Oficina per a la Millora de les Institucions d’Autogovern; i Jordi Cuminal, diputat al Parlament i ex-director general de comunicació de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres.
Podeu llegir el programa complet en aquest enllaç