IniciActualitat › La Taula de l‘Esport i de l‘Activitat F...

La Taula de l‘Esport i de l‘Activitat Física es reuneix per reforçar l‘impacte positiu de l‘esport a la societat amb l‘ACM com a membre integrant

25 abril de 2023

Aquest dimarts 25 d’abril es va reunir per primer cop la Taula de l’Esport i de l’Activitat Física. L’ACM, com a representant del municipalisme català, va participar en aquesta primera trobada per tal de treballar en propostes que ajudin a reactivar el món de l’esport i a donar resposta a les seves necessitats.

L’òrgan es va constituir durant aquesta primera reunió i va designar la consellera Vilagrà com a presidenta de la Taula. Vilagrà va destacar que la iniciativa pretén “reforçar els beneficis de l’esport en la millora de la qualitat de vida i la salut física i mental de les persones”. Un segon objectiu és potenciar la importància del sector esportiu en el teixit econòmic i social del país. 

La Taula treballarà per impulsar la recerca i analitzar la situació actual de l’esport i l’activitat física a Catalunya des de tots els vessants, així com valorar possibles mesures fiscals i econòmiques aplicables al sector esportiu, proposar actuacions per millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat dels equipaments i instal·lacions i, finalment, impulsar iniciatives per conscienciar sobre els beneficis del binomi salut-activitat física. Alguns dels reptes del sector passen per l’adaptació als nous hàbits de consum, la incorporació de noves tecnologies, o donar resposta a les crisis energètiques i climàtiques actuals.
5 grups de treball
Es proposa la creació de cinc grups de treball que donin resposta a totes les necessitats del sector:

  1. Recerca. Analitzar i quantificar la situació actual de l’esport i l’activitat física a Catalunya des de totes les vessants implicades.
  2. Econòmic. Estudiar i valorar possibles mesures fiscals i econòmiques aplicables al sector esportiu.
  3. Equipaments i Sostenibilitat. Estudiar i valorar possibles mesures que millorin l’eficiència energètica i sostenibilitat dels equipaments i instal·lacions esportius.
  4. Comunicació. Estudiar i valorar possibles campanyes comunicatives dirigides a enfortir el sector, incrementar la percepció social de la vinculació de salut i activitat física, i fomentar l’accessibilitat a l’exercici físic i la salut.
  5. Motor. Elaborar un recull de propostes i actuacions segmentades per potenciar el sistema esportiu català, amb una línia d’acció consensuada i amb la implicació de tots els agents.

Aquests grups l’integraran entitats com el Consell Català de l’Esport, l’INEFC, la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la PIMEC Esports, l’INDESCAT, Associació Catalana de Municipis, Federació de Municipis de Catalunya, Col·legi Oficial de Professionals i Llicenciats en Educació Física de Catalunya (COPLEFC), entre d’altres.