IniciActualitat › Trobada amb la consellera d'Acció Exte...

Trobada amb la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, per mantenir sinergies en clau municipalista

03 gener de 2022

El president de l'ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, acompanyat de la secretària general, Joana Ortega, i de forma telemàtica de la vicepresident i alcaldessa de Begur Maite Selva, s'han reunit amb la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina. La trobada formava part del seguit de contactes que l'ACM va mantenint amb els màxims responsables del Govern català per exposar les priopritats i reptes que té el municipalisme en els propers mesos.

A la reunió també hi ha assistit el secretari general d'Acció Exterior i Govern Obert Lluís Baulenas, i de forma telemàtica el secretari d'Acció Exterior Gerard Figueras, i la secretària de Govern Obert Mercè Crosas.

Des de l'ACM s'ha exposat la tasca que realitza la Fundació Transparència i Bon Govern Local (FTBG) amb projectes com la redacció de la Guia per a la implantació de plans d'integritat als ens locals que ja ha rebut quasi 300 peticions i de la propera Guia d'autoavaluació en integritat pública local que es posarà a disposició durant aquest primer trimestre de 2022.

També s'ha posat èmfasi en la recent constituïda i posada en marxa de l'Oficina de fons europeus, que l'ACM ofereix als ens locals associats i que es complementarà durant el primer trimestre amb un nou Acord marc per a la gestió de tramitació de subvencions per als ens locals.

A la reunió els representants de l'ACM també han destacat la gran tasca que es porta a terme en el marc de la Xarxa de Governs Transparents, un espai de cooperació que permet treballar i crear sinergies entre Generalitat i representants de l'administració local. I s'ha posat relleu a la candidatura de Catalunya a l'Open Government Partnership, en què l'ACM participa des de l'inici i forma part del grup promotor que elabora el Pla d'Acció de Catalunya que serà presentat a finals d'aquest mes de gener. També s'ha fet una valoració molt positiva del seminari sobre fons europeus que organizen les entitats municipalistes i Diplocat amb la col·laboració del Departament d'Acció Exterior i que ja compleix la segona edició.

Des de l'ACM s'ha demanat també major coordinació entre Departament i ens locals en qüestions de projecció exterior.