IniciActualitat › Trobada institucional entre l’ACM i el con...

Trobada institucional entre l’ACM i el conseller d’Interior per debatre algunes qüestions relatives a la seguretat dels municipis

01 febrer de 2024
  • La trobada institucional s’ha produït a la seu del Departament i hi ha participat la presidenta de l’ACM, Meritxell Budó, el vicepresident primer de l’ACM, Jordi Oliveras, i el vicepresident de Governança Local, Xavi Paz

La presidenta de l’ACM i alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó, el vicepresident primer i alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el vicepresident de Governança Local, Xavi Paz, s’han reunit aquest dijous 1 de febrer a la tarda amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

La trobada ha estat de caire institucional i ha servit per mantenir un primer contacte entre els màxims responsables del Departament d’Interior i l’entitat municipalista en aquest nou mandat. D’aquesta manera, la presidenta Meritxell Budó, el vicepresident primer Jaume Oliveras i el vicepresident Xavi Paz han pogut comentar amb el conseller diferents temes i qüestions d’interès local. Entre d’altres, hi ha qüestions que afecten la seguretat als municipis i la tasca de les policies locals.

En qüestions de seguretat, precisament l’ACM va presentar algunes esmenes a l’avantprojecte de Llei de l’Estatut dels Municipis Rurals, que s’està elaborant, mostrant la necessitat que els municipis petits que no disposen de policia local tinguin mecanismes de cobertura policial. També es va demanar disposar d’un Pla d’actuació a municipis rurals que marqui una ràtio mínima d’agents dels Mossos en aquestes zones i que les entitats municipalistes participin en l’elaboració del Pla.

L’ACM sempre ha defensat la importància de la proximitat de les policies locals i una bona coordinació entre tots els cossos policials per fomentar l’equitat territorial. Al llarg de la reunió també s’ha exposat que l’ACM, a través del seu departament de Formació, té previst posar en marxa el proper mes d’abril la 4a edició del Postgrau en gestió pública de la seguretat local.

La delegació de l’ACM ha mostrat, un cop més, la total predisposició d’estar al costat del Departament d’Interior per gestionar els reptes futurs i s’ha obert la porta a possibles col·laboracions per fomentar jornades formatives, difusió d’informació d’interès o cooperar per ajudar a la creació de plans locals de seguretat a aquells municipis que no en tinguin.