IniciActualitat › Una jornada analitza l'estat de la Llei...

Una jornada analitza l'estat de la Llei de Simplificació Administrativa

05 novembre de 2015

El Secretari General de l’ACM, Marc Pifarré, ha participat aquesta tarda a la taula rodona organitzada per Escola d’Administració Pública de Catalunya per analitzar l’estat de la Llei de Simplificació Administrativa. Una llei que segons Pifarré millora la tramitació dels procediments administratius de la Generalitat i dels governs locals. “Assumim plenament els objectius de la mateixa, ja que millora la tramitació dels procediments administratius de l’administració de la Generalitat i de la local, especialment els procediments de control de les activitats econòmiques subjecte a la intervenció administrativa" ha manifestat Pifarré. Així mateix ha explicat que impulsa l’activitat i la creació d’ocupació mitjançant una gestió més eficient dels recursos de les administracions públiques.

Pifarré ha posat en valor el paper actiu que tenen els ajuntaments en el compromís amb el foment de la l’activitat econòmica i la creació d’ocupació. “Ha estat una administració flexible, emprenedora i proactiva en els canvis normatius o de cultura organitzativa” ha apuntat Pifarré. Així mateix, ha recordat que el món local ha promogut diferents graus de cooperació-col·laboració interadministrativa entre l’administració local i la de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres.

Finalment, Pifarré ha recordat que ha esdevingut una demanda històrica la necessitat de tenir una normativa sectorial per fer front a les càrregues que ha d’afrontar l’administració local. Un fet que va fer que es demanés conjuntament amb la FMC una llei òmnibus pel món local durant l’any 2012.