IniciActualitat › Una jornada debat com augmentar la introducc...

Una jornada debat com augmentar la introducció de clàusules socials en la contractació pública local

11 juny de 2015

El Palau de la Generalitat va acollir aquest dimecres la Jornada per a l’impuls de les clàusules en la contractació pública, organitzada per l’Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública, i amb la col·laboració de l’ACM.

La inauguració va anar a càrrec del Conseller de Presidència, Francesc Homs, que va destacar que “la introducció de clàusules socials en la contractació pública són i ha de ser una prioritat col·lectiva del nostre país”. Aquestes clàusules es refereixen, per exemple, a la garantia del dret del cobrament d’un salari digne, la incorporació de col·lectius com aturats, discapacitats físics i psíquics, o a la conciliació de la vida familiar i laboral.
 
Cal recordar que a principis del mes de març les entitats municipalistes, ACM i FMC, van signar un conveni amb el Govern de la Generalitat per impulsar la incorporació de les clàusules socials en la contractació de l’administració pública local. A partir de l’acord les dues entitats estan realitzant accions de difusió i recomanació als ajuntaments perquè incloguin clàusules contractuals de caràcter social.
Actualment, el 25% dels contractes de la Generalitat de Catalunya ja incorporen clàusules socials i el 2014 aquests contractes es van incrementar un 41% respecte a l’any anterior.
 
Unes 200 persones vinculades a departaments de contractació de l’administració i representants del tercer sector i sindicats van assistir a la jornada.