IniciActualitat › Una jornada reflexiona sobre la capitalitat ...

Una jornada reflexiona sobre la capitalitat de Barcelona en un nou Estat

12 març de 2015

L’Associació Catalana de Municipis conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona va celebrar el 12 de març la jornada “Barcelona: capital d’un nou estat” amb l’objectiu de debatre sobre conceptes com descentralització versus capitalitat  o identitat versus globalització.

Una cinquantena de persones van participar a la jornada duta a terme al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, on es va analitzar la importància de Barcelona com a capital d’un futu Estat i el paper dels municipis petits. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, durant la inauguració va destacar que “Barcelona és una ciutat que té capacitat per esdevenir tot el que es proposi. Un país que s’ha de construir entre tots des de la democràcia i el respecte”. Per la seva banda, l’alcalde de Sallent i membre del Comitè Executiu de l’ACM, David Saldoni, va destacar que el municipalisme de Catalunya, amb Barcelona al capdavant, és molt potent. “Els alcaldes i alcaldesses de Catalunya agraïm que Barcelona estigui davant de tots”.
 
La jornada es va dividir en dues parts. En una primera, els economistes Germà Bel, Marta Espasa i Joan  Iglesias van debatre sobre la descentralització versus capitalitat. En una segona part, el periodista Vicenç Villatoro, l’advocat i escriptor, Jordi Cabré i el cinquè tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona,  Jaume Ciurana van debatre sobre la identitat versus globalització.
 
La jornada es va cloure amb les reflexions de Ferran Requejo, vocal del Consell Assessor per a la Transició Nacional i Jordi Martí, regidor de Presidència i territorio de l’Ajuntament de Barcelona.