IniciActualitat › El vicepresident primer de l'ACM, Jaume...

El vicepresident primer de l'ACM, Jaume Oliveras, compareix al Parlament per la Proposició de Llei del Tercer Sector

24 octubre de 2023

El vicepresident primer de l'ACM i alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha comparegut aquest dimarts 24 d'octubre davant la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya en relació a la Proposició de llei del Tercer Sector. Una normativa que pretén reconèixer la tasca que realitzen les entitats del tercer sector social del país i posar en valor els projectes d'atenció, acompanyament i suport a les persones.

Des de l'ACM es fa una valoració positiva de la iniciativa parlamentària, però es considera que cal donar seguretat jurídica i assegurar la continuïtat de les entitats que en formen part, garantint el finançament de les activitats. El vicepresident Jaume Oliveras ha afirmat que la proposició "és benintencionada però massa genèrica perquè cal afrontar el debat sobre la concreció dels àmbits i les activitats que corresponen al tercer sector, determinant les condicions per a la concertació". També ha demanat que les administracions locals estiguin representades en la Mesa de diàleg del Tercer Sector i en qualsevol altre organisme que busqui la participació i concertació entre administracions i entitats del Tercer Sector. I és que des de l'ACM es considera clau que existeixi una estratègia conjunta entre Generalitat i ens locals per dissenyar polítiques d'atenció a les persones i, en especial a les més vulnerables. 

A Catalunya hi ha unes 3.000 entitats socials, sense ànim de lucre i amb vocació de servei públic, que tenen una proximitat, que com el món local, permeten donar un millor servei a les persones i a la comunitat.

Podeu visualitzar la compareixença a continuació: