IniciActualitat › La vicepresidenta de l’ACM Àstrid Desset ...

La vicepresidenta de l’ACM Àstrid Desset presenta el projecte 'Plans d’integritat a l’administració local' en el Plenari de la Xarxa de Governs Transparents

14 gener de 2021

L’ACM participa en el Ple de la Xarxa de Governs Transparents per conèixer i compartir amb els membres de la Generalitat i de les administracions locals representades els avanços en les polítiques de suport als ens locals en l’àmbit de la transparència, el bon govern i la participació ciutadana.

En la reunió d'aquest dijous 14 de gener, presidida pel Conseller d’Acció Exterior, Relacions institucionals i Transparència, Bernat Solé, s’ha explicat als membres la recent incorporació de Catalunya a l'Open Government Partnership (OGP), organització internacional d’estats i administracions locals que vetlla pel desenvolupament de polítiques de transparència i govern obert a tot el món. La candidatura de Catalunya ha d’anar acompanyada del Pla de Govern Obert de Catalunya, que s’impulsarà des de la Secretaria de Transparència de la Generalitat, i que comptarà amb la participació del món local per mitjà de la Xarxa de Governs Transparents.

Àstrid Desset, alcaldessa d’Anglès i vicepresidenta de l’ACM, ha participat en la sessió en representació de l'entitat municipalista referent a Catalunya. Desset ha valorat positivament la participació de la Xarxa de Governs Transparents en l’elaboració i implementació del Pla de Govern Obert de Catalunya, i ha exposat als membres que l’ACM, per mitjà de la Fundació Transparència i Bon Govern (FTBGL), impulsa un projecte per a implementar Plans d’integritat en els ens locals de Catalunya. El projecte pretén desenvolupar una metodologia estàndard que permeti a qualsevol ens local de Catalunya implementar un pla d’integritat en la seva institució, fent èmfasi en la cultura de la integritat i la probitat.

L’ACM ha manifestat també la seva predisposició a col·laborar amb la Secretaria de Transparència i amb la Xarxa de Governs Transparents en la candidatura catalana a l’Open Government Partnership, i ha posat a la seva disposició el projecte “Plans d’integritat a l’administració local” com a projecte de país en l’àmbit de la integritat pública.