IniciActualitat › La vicepresidenta de l'ACM Mercè Bosch...

La vicepresidenta de l'ACM Mercè Bosch participa a la trobada virtual del Comitè català d'Unicef per reflexionar sobre la pobresa infantil

17 desembre de 2020

La vicepresidenta de l'ACM i alcaldessa de Maçanet de Cabrenys, Mercè Bosch, ha participat aquest dijous 17 de desembre a la jornada, organitzada pel Comitè català d'Unicef, entorn de les Ciutats Amigues de la Infància i la pobresa infantil. Es tractava d'un espai de reflexió amb la participació de diferents entitats.

Mercè Bosch ha destacat que la pobresa infantil és asimètrica en funció del territori, però cal que des del municipalisme català aconseguim treballar un nou Contracte Programa de serveis socials, del qual ja s'han iniciat els treballs, que ens permeti prioritzar polítiques envers la pobresa infantil. "Avançar-nos ara a les noves desigualtats que de segur està creant la pandèmia en funció de les famílies més vulnerables ha de ser una prioritat pels ens locals. Cal plantejar polítiques proactives i redistributives que evitin fer créixer  la desigualtat que repercuteix directament en el desenvolupament dels nens i nenes", ha manifestat.

També ha insistit en la necessitat d'actuar des de la proximitat i el coneixement que es té del territori a nivell local. I davant del repte que suposa la Covid-19, Bosch ha explicat que "els municipis som un actor clau a l'hora de cobrir les necessitats i protegir els drets dels nens i nenes als seus pobles i ciutats". Per això, ha establert que caldrà millorar la coordinació i actuacions entre els serveis socials bàsics, els centres educatius i els serveis de salut, formar més i millor els tècnics locals, demanar un finançament que permeti invertir en polítiques socials i lluitar contra l'estigmatització de determinats col·lectius d'infants, entre d'altres.

Una Ciutat Amiga de la Infància és qualsevol ciutat, poble, comunitat o sistema de govern local compromès amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents d'acord a la Convenció sobre els Drets de l'Infant.