IniciActualitat › Vilabertran contracta el manteniment de tote...

Vilabertran contracta el manteniment de totes les llumeneres del municipi a través de l’ACM

07 octubre de 2019

La vila de Vilabertran, a l’Alt Empordà, contracta el manteniment de totes les seves llumeneres a través de l’Acord marc de serveis i subministrament d’elements d’eficiència energètica en l’enllumenat públic de l’ACM.

La voluntat d’aquest Acord marc és permetre als ajuntaments avançar en l’acompliment amb els compromisos establerts pel Pacte d’alcaldes i alcaldesses per la sostenibilitat, a través de la reducció del consum elèctric i també adequant l’enllumenat públic a la normativa actual de  prevenció de la contaminació lumínica. 

L’experiència prèvia a altres municipis permet assegurar que la instal·lació de llumeneres LED suposa un estalvi econòmic destacable, podent arribar a més del 40% de la despesa elèctrica. El fet que la llum LED consumeixi menys i a l’hora precisi d’una menor potència fa que l’estalvi en la factura elèctrica sigui per partida doble.

Gràcies a aquest Acord marc els ens locals es pot contractar la diagnosi de l’enllumenat públic, el servei d’assistència en l’eficiència energètica, i el subministrament, instal·lació i manteniment de llumeneres LED o optar per un contracte de gestió energètica que inclou el subministrament, la instal·lació i el manteniment integral de l’enllumenat públic.

Vilabertran, de poc més de 950 habitants, confia el subministrament elèctric a la nostra central de compres.

 

Localització